Akron

We slingeren door Ohio op de I-80 snelweg. Bomen aan beide kanten. Een pad keurig uitgehakt in de bossen. Zo gaat het uren door. Ter hoogte van Amherst slaan we af richting Oberlin. Een klein universiteitstadje. Studenten zien we hier in het begin van de zomer nauwelijks, wel twee boekwinkels en een zaakje waar je voor 7 dollar en 42 cent een sapje van appel, sinaasappel en banaan kunt krijgen. Met zink. Maar dat is op vandaag.

Een groepje jonge vrouwen op hoge hakken en feestelijke jurken loopt langs. We kijken om en geven dan gas. Op weg naar Akron.

In het midden van de stad staan tientallen standjes. Italian Food Festival. De mensen zijn er vierkant, de porties gigantisch. De meeste ruimte wordt ingenomen door gigantische stallen met metershoge spandoeken boven de bakplaten. Daarop de etenswaar in kleurige letters. Je kunt er alles kopen, van gyros tot patat. De link met Italiƫ is slechts zijdelings. In het oog springen de stapels met kalkoenpoten, ter grote van een volwassen mannenarm. Alsof Fred Flinstone ieder moment kan verschijnen.

We bestellen Gnocchi bij een klein kraampje met raampjes en gordijntjes. Vier vrouwen achter de balie. Een van de dames schept gehaktballen van de ene manshoge pan in de andere. Een kleine pasta kost vier dollar. Gnocchi verdwijnt in het plastic bakjes, een rode saus erover. We gaan zitten in een langwerpige tent, zo’n die je ziet bij een Duits bierfeest. We zitten naast Joe en zijn vrouw. Joe vraag Ayolt of hij Engels spreekt. Dat is zo. Joe is tevreden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>