Als Mitt Romney een VVD’er was

Als Mitt Romney een VVD’er was. Dan reden dat wij Nederlanders geen 130 op de snelweg. Nee, dan bleef het bij 70 mijl, zo’n 115 kilometer. Keurige snelheid voor de man die liever niet te veel risico’s neemt. Bijkomend voordeel: bij die snelheid kan hond Seamus ook risicoloos op het dak. Seamus.

U kent ‘m wel, de hond van de familie Romney. Ooit door de man des huizes bij een vakantie op het dak gezet. Seamus die in weer en wind buiten stond. Ja, dat is weer eens wat anders dan die skibak op het dak van uw middenklasser.
Als Mitt Romney een VVD’er was, dan zou Nederland er anders uitzien. Illegaliteit zou efficiënt bestreden worden door middel van zelfdeportatie. Ja u hoort het goed: zelfdeportatie.

Geen gedoe meer met IND-ers die middenin de nacht met een nieuw landinkje uit te zetten gelukszoekers naar Schiphol moeten, of nare taferelen met uitgeprocedeerde asielzoekers die in een Amsterdamse woonwijk kamperen. Nee. Liever zelfdeportatie. Zelfdeportatie – zoals het woord het al zegt – regelt zichzelf.

De vreemdeling pakt zijn knapzak, vult die met de reispapieren en vertrekt zelfstandig, te voet, paard of, als het echt niet anders kan, met een lijnvlucht, naar het land van herkomst. Ja, u leest het goed. Mitt Romney zou dit revolutionaire idee graag aan het partijprogram toevoegen.

Natuurlijk weet hij ook wel dat dit geen kansrijk plan is, maar wat een geweldige bijwerkingen heeft het. Tienduizenden goedkope arbeidskrachten die zo voor het oprapen liggen. Muurtje stuken? Vergeet die kluspool, neem gewoon een illegaal! Wel zo goedkoop en overal verkrijgbaar. Loop maar eens een rondje door Washington DC om te zien dat het plan werkt. Overal immigranten die je in gebrekkig Engels of vloeiend Spaans aanspreken en meteen in de houding springen als je een tuinheg wilt laten knippen. U weet wel, dat ding naast uw oprijlaan.

Rijd eens langs een Home Depot – de Amerikaanse Gamma – en je treft ze keurig voor de deur aan. Romney zal niet snel toegeven dat dit door zijn plannen versterkt wordt, maar niettemin: geweldig idee. Met Romney als VVD-lid, zou dit ook in Nederland waarheid worden.

Als Mitt Romney een VVD’er was, dan betaalde u nauwelijks belasting. Zelfs niet de luizige 14% die Mr. Governor zelf betaalt. Nee, liever helemaal geen, u hoort het goed. Te mooi om waar te zijn? Nee hoor, volgens Romney helemaal niet. De rijken creëren banen, dat doen ze nog een stuk liever als ze geen belasting betalen. Zo luidt ongeveer de theorie van het nieuwbakken VVD-lid Romney.

Ja, echt waar. Is dat niet heerlijk? Geen gezeik meer met tarieven van meer dan 40%, gewoon bijna nul. En dan naar je huis in Californië, Massachusetts, New Hampshire, of naja, als je de weg niet meer kan vinden in dat oerwoud van huizen, gewoon naar het Ritz Carlton in de dichtstbijzijnde grote stad.

Als Mitt Romney een VVD’er was, dan kreeg Nederland weer een sterk leger. Niet dat slappe gedoe met drie tanks en een in slaap gedommelde generaal, maar, een echt leger.

Wist u dat Amerika anno 2012 nog minder marineschepen heeft dan in 1916 het geval was? Ja, Mitt Romney zag het echt zo. Tot de president fijntjes opmerkte dat ‘er ook minder bajonetten en paarden zijn’ dan in die tijd. Tja. Trekt u zich er niets van aan. Mitt Romney bouwt zo een vloot schepen voor u. Gewoon. Omdat het kan.

Als Mitt Romney een VVD’er was, dan gingen ondernemers weer gouden tijden tegemoet.

Dan kunnen ze naar de bank, krijgen ze na het knippen met hun vingers een lening en mogen ze geld uitgeven tot ze niet rood, maar paars zien. Dan wordt Nederland een vrije markteconomie, waar de overheid achter de schutting door de spleten van het hout mag meekijken. Dan wordt alles zoals het was voor de financiële crisis. Want als Mitt Romney een VVD’er was, dan gingen we gewoon terug naar de dagen dat we bijna kopje onder gingen.

(Deze column werd uitgesproken tijdens Café Libertijn van de VVD in Amsterdam, op maandag 29 oktober 2012)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>