Wie is Diegomar Markwell?

De Dominicaanse spelers kwamen met luid lawaai het veld op. Muziek uit een kleine gettoblaster. Imposante kerels. Jurickson Profar moest bijna alle handen schudden.

Even later gaven de Dominicaanse bondscoach Tony Pena en Jose Reyes een persconferentie. Reyes: sik, pet ver over z’n ogen. Pena: kleine neus, glimmende bruine ogen. Kalme en vastberaden uitstraling.

Over de nederlagen van vier jaar geleden wilde hij niet te veel zeggen. ‘What is in the past, is in the past’, zei hij cryptisch. Reyes herhaalde zijn coach. Het leek alsof Pena tevreden luisterde naar de herhaaloefening.

Op de vraag wat Pena van Nederland wist, kwam een ontwijkend antwoord. Iets over ‘veel talent’ en een ‘geweldig team’. Dan maar vragen wat Pena van Diegomar Markwell vindt, de beoogde starter in de halve finale.

Pena: ‘Ik ken die naam niet eens.’

Gelach in de perszaal.

Reyes: ‘Ik ook niet.’

Pena verontschuldigd zich. Hij kent Jones en zegt Balentina ook te kennen. Daar zal hij wel Balentien mee bedoelen.

In de tunnel onder het stadion tref ik de bondscoach even later. Hij moet lachen als hij mij ziet.

‘Ik weet het echt niet. Ik maakte geen grap’, zegt hij. Dat maakt het volgens mij alleen nog maar erger. Een medewerker van de Dominicanen lijkt dat te weten en duwt voorzichtig een hand in de rug van Pena: doorlopen.

Pena is nog niet klaar.

‘Je kunt ons helpen’, zegt hij lachend.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>